Devre Arası Hamle Önerileri

 Gördüğünüz gibi geçmişte takımı şampiyon yapması için getirelen futbolculardan 1-2 istisna hariç hepsi ya amatör takımlarda oynuyor ya da ligde iddiası olmayan. Bu sene bu problemi aşıp nokta transferler yaparsak taraftar gücümüzünde desteğiyle çok rahat şampiyon olacağımıza inanıyorum.

Bana kalırsa birer adet Kaleci, Libero, Sol Bek, Hücumcu Kanat,  Forvet takviyesi ile bu iş olur. Kendi gözlemlerim ile bu mevkilere uygun gördüğüm oyuncular ise şunlar;

 

(KALECİ) Gökhan Köstereli: Kendisi de Sakaryalı olup grubumuzda DarıcaGB’nin kaleciliğini yapan Gökhan Darıca maçında her ne kadar taraftarımızla sürtüşmüşte olsa. Bence o gün takımına puan kazandıran isimdi. Daha 23 yaşında ve Sakaryalı olması da diriliş yılı için uygun. Sadece buradaki maç değil Darıcalı bağlantılar ve TV’den izlediğimiz kupa maçları da şampiyonluğa oynayan takımın kalecisi olabilecek kapasitesi olduğunu gösteriyor. Fakat kulübünün kolay kolay bırakacağını sanmıyorum.

(KALECİ) Ertuğrul Taşkıran: Fenerbahçe forması giyen 27 yaşındaki kaleci Tuncay Şanlı faktörü ile devre arası takımımıza çok rahat katılabilir. Geçtiğimiz yıllarda Süper lig’de Sivasspor ve Kayserispor’da iyi bir 1. Kalecilik performansı sergiledi. Güçlü fiziği ve tecrübesiyle boşluğumuzu doldurabilir.

(KALECİ) İlker Avcıbay: Manisa BŞB’de görev alan tecrübeli kalecinin takım içi sorunlar yaşadığı ve ayrılmak istediği haberini aldım. Geçen sene buradaki maçtaki performansını çok beğenmiştim. Yaşı bir dezavantaj olsa da değerlendirilebiliriz.

(SOL BEK) Kayahan Yasir Subaşı: Anadolu Üsküdar forması giyen Sakaryalı kardeşimizin bu bölgeye hareket kazandıracağından adım gibi eminim. Güçlü fiziği ve uzaktan isabetli vuruş özelliği ile büyük yarar sağlayacaktır. Fakat takıma kazandırmak epey zor olacaktır.

(SOL BEK) Orhan Taşdelen: Zamanında bizzat izlediğim ve ortalarına ve driblinglerine hayran kaldığım bir oyuncu kalitesi belli. Bu sene Akhisarda pek forma şansı bulamıyor ve gönderilmesi gündemde üst ligler de baz alındığında alınırsa çok iyi transfer olur. Takımı ile problemleri olduğu için bonservis de pek problem yaşamayız diye düşünüyorum.

(ORTA SAHA) Alican Karadağ: Uzun boyu, fiziksel üstünlüğü ve en önemlisi libero olmasına rağmen golcü özelliği olan bir futbolcu, Şanlıurfaspor’da hocası ve yönetim ile sorun yaşıyor, Ferhat’tan boşalacak yeri çok iyi dolduracağına inanıyorum.

(ORTA SAHA) Özgür Kedikli: Özelliklerini ve hırsını hepimiz biliyoruz şu sıralar Manisa takımında durumlar karışık ve futbolcular huzursuz. Bu durumdan istifade çekip yuvaya getirebiliriz.

(ORTA SAHA) Mükail Baydır: Hepimiz buradaki Zara maçında tek başına bi şeyler yapmaya çalışan bu çocuğu hatırlıyoruz değil mi? Sene başında bonservisi elindeyken alsaydık keşke, Hem forvet arkası hemde oyun kurucu libero pozisyonunda oynayabiliyor. Bilekleri çok hafif ve hızlı. Murat Hacıoğluna alternatif olarak düşünülebilir.

(ORTA SAHA) Barış Çiçek: İzlediğimde hayran kaldığım futbolculardan bir diğeri, pas isabeti çok yüksek bir oyuncu. Oyun zekası ve oyun kurucu özelliği ile orta sahamızın aranan kanı olabilir. Fakat bu seneki maç eksikliğini de göz önüne almamız gerekli.

(KANAT) Volkan Yılmaz: Gerçi bu transfer olmaz ama ben yine de yazayım, sene başında bedavaya Kartalspor’a gitti şuan takımını tek başına sırtlıyor desek yeridir. Top fiziği ve driblingleri tam da aradığımız tarzda. Tekrardan gündeme gelir mi gelmez mi bilemem ama gelirse yararlı olacağına eminim.

(KANAT) Erkut Başkaya: 14/15’de bizi dümdüz eden Ankara Demir’de ve geçen senenin şampiyonu Etimesgut forması giydi şuan Çorumda. Kısacası şampiyon yapan kanat oyuncularından. Takımı atağa kaldırmada usta. Yaşı daha 23. Gündeme gelirse çok zor bir transfer olacaktır fakat şampiyonluk için böyle adamlar lazım.

(KANAT) Süleyman Olgun: Hayranlıkla izlediğim bir diğer oyuncu. 1e1 de peynir ekmek gibi adam geçiyor. Açtığı ortalarda çok usta. Takımından koparmak çok çok zor olacaktır, fakat böyle bir oyuncu kesinlikle lazım.

(KANAT) Gökhan Erdöl: Kısaca golcü kanat oyuncusu, mesafe tanımaksızın isabetli şutlar atabiliyor. Ters kanattan içeri girip attığı gollerin listesini çıkarsak duble yol olur. Kendisi hakkında ufak bir yoklama yaptım. Takımından aldığı ücret çok yüksek ama maddi şartlar sağlanırsa her türlü bizde oynar. Burada da iş yöneticilerimize düşüyor.

(FORVET) Yıldıray Koçal: Bu adam Sakaryaspor’a gelsin geldiği ilk maçtan önce bütün tribüne lokma dağıtırım öyle bir adamdır kendisi. Ölüsünün sezonda 17 golü var. Takımından koparmak çok zor fakat bu adam için bütün imkanları feda ederim ben.

(FORVET) İlkay Demir: Her şeyden önce bu formayı giymek için can atan  futbolcuları göz önünde bulundurmalıyız. Bu sene takımında çok iyi bir başlangıç yaptı. Fiziği ve bitiriciliği yüksek. Kesinlikle değerlendirilmesi gerekiyor.

(FORVET) Göksu Türkdoğan: Güçlü fiziği ve kafa topu hakimiyeti var. Takımı Altınordu’nun genç oyuncu politikası yüzünden kulüp arıyor. Biraz kumar olabilir ama göz önünde bulundurulması gerekiyor.

(FORVET) İsmail Düzgün: Çok hızlı ve dribling  yeteneği olan bitirici bir isim. Takımında maddi sıkıntılar mevcut. Takımıza büyük katkısı olacağına inanıyorum.