Son Yılların Kanayan Yarası; Devre Arası Transferleri!

Son yılların kanayan yarası devre arası transferlerinde bu sene atılacak adımlar merakla benlenmekte. Gelin ilk önce son 2 senedir “kurtarıcı” sıfatıyla aldığımız devre arası transferlerinin şuan ne yaptıklarına bakalım.

 

14/15 Sezonu;

Muhammet Bozkurt:  Pendikspor’dan büyük umutlarla alınan genç oyuncu koca sezonda sadece 10 dakika süre alabildi. Ve ertesi sezon takımsız kaldı. Şuan ise BAL ekibi Lâdik Belediyesor’da ilk 18’e girme savaşı veriyor. Kurtarıcı olarak gelip dönemin en büyük hayal kırıklığı oldu…

 

Muhammet Yürükuslu:  Büyük ihtiyaç olan sol bek mevkiine kurtarıcı olarak geldi. İlk yarı büyük maç eksikliği vardı ve bizde oynadığı maçlarda bariz belli oluyordu. Sezon sonuna doğru kondisyonunu geliştirse de beklenen katkıyı veremedi. Ertesi sene Diyarbekirspor’un yedek sol beki olarak görev aldı şuan memleketinin takımı Anadolu Selçukluspor’da görev almakta.

 

İbrahim Kıymaz: Stoper mevkiine kurtarıcı olarak geldi. Yaptığı bariz hatalar ve yersiz zamanlarda gördüğü kartlarla hep eleştirinin odağında oldu. Ertesi sezon Hacettepe’ye geri döndü ve kulübenin demirbaşı haline geldi. Zamanında "şampiyon takımın stoperi" olarak lanse edilen sporcu bu sene Bal’a düşmeme mücadelesi veren Adliyespor’da inişli çıkışlı bir performans sergiliyor.

Buğrahan Tuncay: Diğer transferleri göre bir nebze katkısı oldu takımımıza, fakat maç eksiği kesinlikle göze çarpıyordu. Sene başından beri takımımızda olsaydı çok çok daha iyi bir performans izleyebilirdik bana sorarsınız. Ertesi sene takımımızdan ayrılıp 3. Ligde sonuncu olarak Bal’a düşen Turgutluspor’da oynadı. Şuan grubumuzun iddialı takımlarından Tarsus İY’da oynamakta.

 

Umut Pusat: İlk yarı topa değmeyip devre arası kurtarıcı olarak alınan Umut fiziksel olarak yetersiz bir futbol oynadı. Sezonun bitmesine 2-3 maç kala gayrı resmi bir şekilde kadro dışı bırakılarak play offlara dahi götürülmedi. Bana sorarsınız çok önemli bir oyuncuydu fakat bu dönem yapılan transferlerin başarısızlığının bir ortak noktası vardı “maç eksiği” Sezon bitiminde takımımızdan ayrılıp Denizli Belediye’de etkili bir performans sergiledi. Şuan grubumuz takımlarından Orhangazispor’da.

 

Yavuz Eraydın: Geldiği ilk sene tek isabetli transfer kendisiydi. Kalemizdeki boşluğu çok iyi korudu. Tek başına puan aldı. Kaleden el ile asist yaptı. İlk yarı takım bozulmasaydı takımı şampiyon yapardı diyebilirim. Fakat ertesi sene için tam tersi şeyleri söylemek zorundayım, aldığı kilolar ve yaptığı hatalar ile dikkat çekti.   Ne kadar iyi niyetli ve yetenekli bir oyuncu da olsa yaşınında etkisiyle futbolu bırakmanın zamanı olduğunu anladı ve şuan emekli.

 

Gökhan Şen: İlk yarı doğru dürüst topa değmeyip takımımıza kurtarıcı diye gelenlerden. Bu adamın kendisi bile top oynadığından emin değildi bence bizdeyken. Sahada iken ne yapmak istediğini kimse anlamadı. 6 maçlık bir ilk 11 sabrından sonra fişi çekildi. Bizden sonra Karagümrükte inişli çıkışlı günler geçirdi, şuan Yomrasporda.

15/16 Sezonu

 

Nurullah Dağaşan: Bir diğer fantastik kurtarıcımız(!) Bu arkadaşı kim izledi, hangi göz transferine onay verdi bilmiyorum. Çok genç olmasına rağmen kariyerinde çok sayıda kulüp değiştirmiş olması ve her transfer sezonu takım değiştirmesi aslında kendisi hakkında az buz bilgi sahibi olmamıza yetiyor. İyi oynadığı maç olmadı, fazla kilolarıyla dikkat çekti, üstüne üstün rezalet oynadığı bir maçta haklıymış gibi taraftarla münakaşaya girmesi fişini çekti.

Şahsen o maç sonunda yanına gidip “hayırdır?” yapıcaktım kararlıydım ki Turgay An bana maç sırasında “abi haklısın ama ekmek paramız için gurbetteyiz hepimiz, boşluğuna gelmiştir boşver” demesi üzerine duruldum. Bu şehirden tek parça ayrıldığı için şanslıdır kendisi.

 Sene sonu takımdan ayrılıp Kahramanmaraşspor ile anlaştı daha sonrasında 1 maça dahi çıkmadan gönderildi, şuan kümede kalma mücadelesi veren Denizli BŞB’de oynamakta.

 

Serkan Doğan: Tokatspor’dan orta sahamıza takviye olarak alındı. Açıkçası bu arkadaşın tek olumlu hareketini görmedim. Mustafa Cevahir ve Hakan Çalışkan’ın kadro dışı bırakılmasından sonra adam yokluğuna halı sahaya çağırılan arkadaş gibi oynadı. Şuan Erbaaspor’da.

Aykut Köz: Artık kronikleşen sol bek sorunumuza derman olmaya geldi. İlk başlarda performansı fena değildi, fakat bazı hareketleri performansına gölge düşürdü.  4-0’lık Etimesgut mağlubiyetinden sonra rakip oyuncularla gülüp eğlenip hatıra selfiesi çekilmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Emin olun başımızda Erkal Etçioğlu, Tuncer Tepe gibi bir başkan olsaydı onu o gün takım otobüsüne bile almaz, Ankara’da bırakır, tesislere menajerini yollamasını isteyip sözleşmesini fesh ederdi. Fakat Sakaryasporluluk bilinci taşımayan zamanın başkanı sayesinde sene sonuna kadar forma giydi. Şuan Derincespor’da.

Turgay An: Dönemin en yararlı olan transferi diyebiliriz. Oynadığı kısa süre içerisinde güzel izler ve jeneriklik goller bıraktı, şuan BAL liginde Adıyaman’da oynamakta.

 

Ömer Yıldız: Bizden önce oynadığı takımlarda tesislere girmesi yasaklanan, taraftarın elinden polisin aldığı daha çok genç yaşlarda olmasına rağmen sabıkası yüksek olan klasik Türk futbolunun gelecek vaat eden ama sorunlu hücum oyuncusu. Bize de pek bir katkısı olmadı. Daha lig bitmeden şehirden kaçtı. Kapı gibi sözleşmemiz vardı fakat beceriksiz yönetim ne yapabildi, hiçbir şey! Evet, koskoca Sakaryaspor 20 yaşındaki bir çömezin istediği gibi at koşturabileceği bir duruma gelmişti geçen sene. Şuan 2 sene önce Tesislere girmesi yasaklanan Elazığ’da.

 

 Gördüğünüz gibi geçmişte takımı şampiyon yapması için getirelen futbolculardan 1-2 istisna hariç hepsi ya amatör takımlarda oynuyor ya da ligde iddiası olmayan. Bu sene bu problemi aşıp nokta transferler yaparsak taraftar gücümüzünde desteğiyle çok rahat şampiyon olacağımıza inanıyorum.

 

Yarın; Tavsiye ettiğim transfer hamleleri.